Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Sadberk Hanım Müzesi (Azaryan Yalısı)

İstanbul Sarıyer'de bulunan yalı işadamı Manuk Azaryan Efendi tarafından yaptırılırmıştır. Yalı Cephe görünümü ile döneminde yapılan yalılardan oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Setler halinde ağaçlarla kaplı geniş bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Bahçesiyle birlikte 4280m2 olan Azaryan yalısı 400m2' lik bir alan içerisindedir.

Yalı bodrum katı üzerinde üç ana kat ve bir de çatı katından oluşmaktadır. Cadde üzerindeki ana giriş kapısından parke döşeli büyük bir sofaya girilmektedir. Bu sofanın iki yanında; üst katlara çıkmak için iki merdiven ve servis merdiveni bulunmaktadır. Dış mimarisi ahşaptan; iç kısmı ise çeşitli kalem işleri, mermer taklidi sıvalar, alçı tavanlardan oluşan yalı Orta Avrupa mimari tasarımını yansıtmaktadır.
Yalı 1950 yılında Koç Ailesi tarafından satın alınmış, 1978 yılına kadar yazlık olarak kullanılmıştır. 1980 yılında Sedat Hakkı Eldem'in hazırladığı restorasyon projesinin uygulanmasıyla Azaryan Yalısı müzeye dönüştürülmüştür. Müze Vehbi Koç'un eşi olan koleksiyoner Sadberk Koç'un adını taşımaktadır.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Sadberk Hanım Müzesi (Azaryan Yalısı) BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,İstanbul, Sarıyer'de, bulunan, yalı, işadamı, Manuk, Azaryan, Efendi, tarafından, yaptırılırmıştır,Yalı, Cephe, görünümü, ile, döneminde, yapılan, yalılardan, oldukça, farklı, bir, yapıya, sahiptir,Setler, halinde, ağaçlarla, kaplı, geniş, bir, bahçe, içerisinde, bulunmaktadır,Bahçesiyle, birli BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com İstanbul Sarıyer'de bulunan yalı işadamı Manuk Azaryan Efendi tarafından yaptırılırmıştır. Yalı Cephe görünümü ile döneminde yapılan yalılardan oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Setler halinde ağaçlarla kaplı geniş bir bahçe içerisinde bulunmaktadır. Bahçesiyle birli