Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Yeniköy Tahsin Bey Yalısı

Tahsin Bey Yalısı'na adını veren 1930 - 1940'ların ünlü Barajlar Kralı Tahsin Uzel'dir. Mevcut yalı yapılmadan önce bu yalının yerinde Sağır Ahmet Bey Yalısı'nın bulunduğu , Abdülaziz Dönemi'nde Jontürkler tarafından karargah olarak kullanıldığı kaynaklar arasında geçmektedir.

1940'ların başında yalıyı satın alan Tahsin Uzel , komşu yalı Selahattin Adil Paşa'nın yalısını da satın alıp , iki yalıyı da birden yıktırarak mevcut yalıyı yaptırmıştır. Yalının mimarı dönemin ünlü mimarlarından Sedat Hakkı Eldem'dir. İki yalı arsasının birleşmesi ile yaptırılan yalının rıhtım uzunluğu yaklaşık 80 mt.dir. 
Tahsin Uzel'in ölümünden sonra yalı eşi ve çocuklarına kalır ve daha sonra yalıyı Tercüman Gazetesi'nin sahipleri Kemal Ilıcak ailesi satın alır. Daha sonra Enka'nın patronlarından Sadi Özçelik'e geçen yalı sonrasında tekrar Ilıcak Ailesi'ne geçer.Ilıcak Ailesi'nden Show Tv'nin sahiplerinden Erol Aksoy'a geçen yalıya TMSF el koyar'  2004 yılında TMSF'nin tasfiye işlemi sırasında müzayede ile satışa çıkan yalıya Suzan Sabancı Dinçer teklif verir ve 22.245.000.000.000 TL.ye (yaklaşık 15 milyon dolar) sahibi olur.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Yeniköy Tahsin Bey Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,Tahsin, Bey, Yalısı'na, adını, veren, 1930,1940'ların, ünlü, Barajlar, Kralı, Tahsin, Uzel'dir,Mevcut, yalı, yapılmadan, önce, bu, yalının, yerinde, Sağır, Ahmet, Bey, Yalısı'nın, bulunduğu, Abdülaziz, Dönemi'nde, Jontürkler, tarafından, karargah, olarak, kullanıldığı, kaynaklar, arasında, geçmek BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Tahsin Bey Yalısı'na adını veren 1930 - 1940'ların ünlü Barajlar Kralı Tahsin Uzel'dir. Mevcut yalı yapılmadan önce bu yalının yerinde Sağır Ahmet Bey Yalısı'nın bulunduğu , Abdülaziz Dönemi'nde Jontürkler tarafından karargah olarak kullanıldığı kaynaklar arasında geçmek