Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Kanlıca Ahmet Rasim Paşa Yalısı

Kanlıca'dan Çubuklu'ya dönerken, eski tanınmış sadrazamlardan Fuat Paşa'nın setli sahil sarayı harabeleri başlangıcında, burunda görülen, taş servis katı üzerinde iki katlı, Batı üslubunda, olan bu yalı çok uzun süre Boğaziçi'nin yapı simgelerinden biri olmuştur.

Ahmet Rasim Paşa Yalısı , ahşap bir yalı iken, 1897 yılında tamamen yanmış, ertesi sene ancak yarısı inşa edilebilmiş , ilerleyen yıllarda yenisi inşa edilmiştir. 1917 Rus İhtilali'nden sonra, oradan kaçan Vrangler'ler (Beyaz Ruslar) dan bir kısmı, bu yalıda iskan edilmiştir. Ahmet Rasim Paşa Trablusgarp valisi iken vefat ettiğinden, varisleri yalıyı İstanbul Belediye'sine satmışlardı.

Yalı ; Şehir Meclisi kararıyla , Korgeneral Şükrü Naili Gökberk Paşa'ya hediye edilmişse de kabul etmemiş , bunun üzerine Vilayet Özel İdaresi'ne devredilmiş ve ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır. Fakat yalı fazla harap duruma girdiğinden 1974 yılında boşaltılmıştır.
2004 yılından beri butik otel olarak hizmet veren A'jia Hotel dünyanın en prestijli otel rehberlerinden biri olan Conde Nast Jahansens tarafından verilen Avrupa'nın En Çekici Oteli ödülüne layık görülerek Türk Turizmini ve şehrimiz İstanbul'u taçlandırmış , olumlu tanıtıma katkı sağlamıştır.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Kanlıca Ahmet Rasim Paşa Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,Kanlıca'dan, Çubuklu'ya, dönerken, eski, tanınmış, sadrazamlardan, Fuat, Paşa'nın, setli, sahil, sarayı, harabeleri, başlangıcında, burunda, görülen, taş, servis, katı, üzerinde, iki, katlı, Batı, üslubunda, olan, bu, yalı, çok, uzun, süre, Boğaziçi'nin, yapı, simgelerinden, biri, olmuştur,Ahmet, Ras BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Kanlıca'dan Çubuklu'ya dönerken, eski tanınmış sadrazamlardan Fuat Paşa'nın setli sahil sarayı harabeleri başlangıcında, burunda görülen, taş servis katı üzerinde iki katlı, Batı üslubunda, olan bu yalı çok uzun süre Boğaziçi'nin yapı simgelerinden biri olmuştur. Ahmet Ras