Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Beylerbeyi Debreli İsmail Paşa Yalısı

Beylerbeyi'nde 18.yüzyılda Debre Mebusu İsmail Hakkı Paşa tarafından devrin ünlü mimarlarından Alexander Valluary'ye yaptırılmıştır. Neo Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan yalı 1983 yılında yanması üzerine yeniden aslına uygun olarak inşa edilmiştir.

Bina 1486 m2 arsa üzerinde , 300 m2 kullanım alanlıdır. Yalıda toplam olarak 19 oda , 6 sofa , 3 hol , 10 aralık bulunmaktadır. Alt kat ve üst kat orta sofaların yaldızlı , çentikli tavan dekorasyonu , kristal avizeleri ile adeta bir saray havasındadır.

Geometrik bordürler , çeşitli manzara resimleri ve fermanlar ile süslenmiş olan yalı bugün Pasha Bosphorus Hotel adıyla butik otel olarak hizmet vermektedir.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Beylerbeyi Debreli İsmail Paşa Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,Beylerbeyi'nde, 18, yüzyılda, Debre, Mebusu, İsmail, Hakkı, Paşa, tarafından, devrin, ünlü, mimarlarından, Alexander, Valluary'ye, yaptırılmıştır,Neo, Osmanlı, mimarisinin, en, güzel, örneklerinden, biri, olan, yalı, 1983, yılında, yanması, üzerine, yeniden, aslına, uygun, olarak, inşa, edilmiştir, Bina, BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Beylerbeyi'nde 18.yüzyılda Debre Mebusu İsmail Hakkı Paşa tarafından devrin ünlü mimarlarından Alexander Valluary'ye yaptırılmıştır. Neo Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan yalı 1983 yılında yanması üzerine yeniden aslına uygun olarak inşa edilmiştir. Bina