Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Anadoluhisarı Nuri Paşa Yalısı

Anadoluhisarı Kanlıca Körfez arasında bulunan Nuri Paşa Yalısı Boğaziçi'nin en şirin ve dikkat çeken yalılarından biridir. Yalı , 1895 yılında II. Abdülhamit döneminde Maarif Vekilliği (Milli Eğitim Bakanlığı) yapmış olan Nuri Paşa tarafından inşa ettirilimiştir.

Mimar Turhan Giritlioğlu yalıyla ilgili olarak ; Boğaziçi Yalıları'ndan farklı olarak organik balkonu , pencerelerinde Fransız kepenkleriyle bir geçiş dönemi yapısıdır. Son devir dejenerasyonunu yansıtıyor, şeklinde görüşlerini ifade etmektedir. (Boğaziçi Sahilhaneleri Cilt : 3 , Sayfa : 132)
Bugun Koç Ailesi'nin mülkiyetinde bulunan yalı , Ali Koç tarafından konut olarak kullanılmaktadır.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Anadoluhisarı Nuri Paşa Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,Anadoluhisarı, Kanlıca, Körfez, arasında, bulunan, Nuri, Paşa, Yalısı, Boğaziçi'nin, en, şirin, ve, dikkat, çeken, yalılarından, biridir,Yalı, 1895, yılında, II,Abdülhamit, döneminde, Maarif, Vekilliği, (Milli, Eğitim, Bakanlığı), yapmış, olan, Nuri, Paşa, tarafından, inşa, ettirilimiştir,Mimar, T BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Anadoluhisarı Kanlıca Körfez arasında bulunan Nuri Paşa Yalısı Boğaziçi'nin en şirin ve dikkat çeken yalılarından biridir. Yalı , 1895 yılında II. Abdülhamit döneminde Maarif Vekilliği (Milli Eğitim Bakanlığı) yapmış olan Nuri Paşa tarafından inşa ettirilimiştir. Mimar T