Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Anadoluhisarı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı

İstanbul’da Boğaziçi’nde Anadoluhisarı’nda bulunan yalı 1699 tarihinde Köprülü ailesinden Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yalı İstanbul’daki en eski sahilhane konuttur. Günümüze sadece divanhanesi ayakta kalmıştır. Karlofça Antlaşmasının taslakları bu yalıda hazırlanmıştır.

Yalı yıkılmadan önce harem ve selamlık bölümlerinden oluşuyordu. Günümüze kalan divanhane selamlık bölümüne aittir. Özgün yapıda harem dairesi ile selamlık dairesini bir bahçe ayırıyordu. Harem, fotoğraflardan anlaşıldığına göre iki katlı , iki sofalı ve ortalama 18-20 odalı bir yapı olup, 1877 – 1878 Rus Savaşı sırasında buraya yerleştirilen göçmenler nedeniyle tahrip olmuştur. 
8.720 m2 arsa içinde 1.550 m2 haremlik , 1.645 m2 selamlık  bölümü olarak inşa edilen yalının mülkiyeti Mülhak Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı?na aittir.   Yalı şu anda Mülhak Amcazade Vakfı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü?nün de uygunluğu alınarak 49 yıllığına butik otel yapılmak üzere yap-işlet-devret modeliyle Ağaoğlu İnşaat A.Ş.'ye tahsis edilmiştir.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Anadoluhisarı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,İstanbulda, Boğaziçinde, Anadoluhisarında, bulunan, yalı, 1699, tarihinde, Köprülü, ailesinden, Sadrazam, Amcazade, Hüseyin, Paşa, tarafından, yaptırılmıştır,Yalı, İstanbuldaki, en, eski, sahilhane, konuttur,Günümüze, sadece, divanhanesi, ayakta, kalmıştır,Karlofça, Antlaşmasının, BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com İstanbul’da Boğaziçi’nde Anadoluhisarı’nda bulunan yalı 1699 tarihinde Köprülü ailesinden Sadrazam Amcazade Hüseyin Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yalı İstanbul’daki en eski sahilhane konuttur. Günümüze sadece divanhanesi ayakta kalmıştır. Karlofça Antlaşmasının