Admin
Bosforce
Boğaziçi Yalıları
Tarih:
Son Güncelleme:02/07/2022
Anadoluhisarı Bahriyeli Sedat Bey Yalısı

Edindiğimiz bilgilere göre Bahriyeli Sedat bey Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de torpillenerek batan Mesudiye Zırhlısı'nda sağ kurtulan birkaç kişiden biridir. Daha sonraki yıllarda Denizbank'ta İdare Meclisi Azalığı (Yönetim Kurulu Üyeliği) yapmıştır.

Yalıyı Abdülmecit dönemi Tanzimat Erkanından olan Sedat beyin dedesi Mustafa Reşit Paşa tarafından yaptırılmıştır. Manolyalı Yalı olarak da bilinen yalı Anadoluhisarı'ndaki yalılar içinde büyüklüğü ve barok dekorasyonu ile en dikkat çekenlerdendir .
Yalı bugün Selamlık ve Haremlik Bölümü iki ayrı malik tarafından kullanılmaktadır. Rıhtım uzunluğu 60 mt. olan yalının , kayıkhanesi yan tarafta bulunmaktadır. Selamlık bölümünün 1271 m2 arsa üzerinde 220 m2 , Haremlik bölümünün ise 1000 m2 arsa üzerinde 400 m2 olduğu arşiv kayıtlarında yer almaktadır.
Bugünkü sahipleri Doğuş Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Doğu Gözaçan ve Ülfet Işıklıoğlu'dur.

BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Anadoluhisarı Bahriyeli Sedat Bey Yalısı BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com,Edindiğimiz, bilgilere, göre, Bahriyeli, Sedat, bey, Birinci, Dünya, Savaşı'nda, Çanakkale'de, torpillenerek, batan, Mesudiye, Zırhlısı'nda, sağ, kurtulan, birkaç, kişiden, biridir,Daha, sonraki, yıllarda, Denizbank'ta, İdare, Meclisi, Azalığı, (Yönetim, Kurulu, Üyeliği), yapmıştır,Yalıyı, Abdülm BOSFORCE EMLAK GELİŞTİRME ve PAZARLAMA - www.bogazdaemlak.com Edindiğimiz bilgilere göre Bahriyeli Sedat bey Birinci Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de torpillenerek batan Mesudiye Zırhlısı'nda sağ kurtulan birkaç kişiden biridir. Daha sonraki yıllarda Denizbank'ta İdare Meclisi Azalığı (Yönetim Kurulu Üyeliği) yapmıştır. Yalıyı Abdülm