Fethi Paşa Korusu
Fethi Paşa Korusu adını Sultan II. Mahmut'un damadı Ahmet Fethi Paşa’dan almaktadır. Daha önceleri Ahmet Fethi Paşa Yalısı (Mocan Yalısı) ile beraberken , sonrasında ayrılarak mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. Boğazın akciğeri niteliğindeki koruda mükemmel boğaz manzarası , boğazın simgesi erguvanlar bulunmaktadır. Koruda Beltur tarafından Sosyal Tesis niteliğinde işletilen köşkler bulunmaktadır.
Paşalimanı Tekel Binaları
1798 - 1802 tarihleri arasında Tahıl Ambarı olarak yapılan binia , sonrasında ve uzun yıllar Tekel Tütün Deposu olarak kullanılmıştır. Kendine has ve gözebatan bir mimarisi olan binalar 2005'de Kültür Bakanlığına tahsis edilmiş ; Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatroları Tekel Sahnesi olarak kullanılmaktadır.
Paşalimanı Un Fabrikası
Paşalimanı Un Fabrikası ; 1858 tarihinde , III. Selim Devri'nde yapılmıştır. Büyükada Un Fabrikası ve Cibalı Un Fabrikası'ndan sonra yapılan bu tesis bu toprakların üçüncü sanayi tesisidir. Bina bugunkü sahipleri tarafından 1987 tarihinde otel yapılmak üzere satın alınmıştır. Tesis 9.900 m2 arsa üzerinde kurulmuş , 5 katlı , 4.500 - 5.000 m2 kullanım alanlı klasik un fabrikası binasıdır. Ana bina haricinde metruk halde 2 bina daha bulunmaktadır.